Djurvårdare

Våra medlemmar är bland annat djursjukskötare, djurvårdare, röntgentekniker, laboratorieassistenter och administrativ personal på små och stora kliniker och djursjukhus runt om i Sverige.

RAID arbetar för att stärka samtliga medlemmars olika yrkesidentiteter och höja yrkenas status. Utbildning är en av våra viktigaste frågor.

Jobbar du med djursjukvård?

Genom RAID har du möjlighet att påverka hur din yrkessituation ser ut idag och i framtiden.

Förening riktar sig till dig som är djursjukskötare, djurvårdare, BMA, tekniker eller administratör inom djursjukvården. Vi har sedan starten 1997 jobbat för att stärka yrkesidentiteten bland våra medlemmar. Bra grund- och vidareutbildning tillhör våra viktigaste frågor. RAID är fackligt oberoende.

Bli medlem i RAID genom att ansöka via mailformuläret nedan, klicka här!

Här kan du läsa tidningen RAID på webben.

Klicka på framsidan på det nummer du vill läsa så öppnas tidningen i ett nytt fönster där du kan bläddra fram och tillbaka mellan sidorna. Trevlig läsning!

Letar du efter mediaguide för annonsering eller redaktionell medverkan hittar du den här.

Djurvårdare som yrke

Djurvårdare

Som djurvårdare arbetar du inom djurens hälso- och sjukvård men ingår inte i gruppen djurhälsopersonal. Du tillhör i stället gruppen övrig personal. För övrig personal finns ett behandlingsförbud som begränsar vad du får göra. För djurvårdare finns det dock undantag på 3 olika nivåer.

Att arbeta inom djurens hälso- och sjukvård

Det finns djurhälsopersonal och det finns övrig personal som arbetar inom djurens hälso- och sjukvård. Några av yrkena tillhör gruppen djurhälsopersonal. Om ditt yrke inte ingår i gruppen djurhälsopersonal tillhör du gruppen övrig personal. Då begränsas du i vad du får göra enligt det så kallade behandlingsförbudet.

Djurhälsopersonal

Du tillhör gruppen djurhälsopersonal om du är legitimerad veterinär eller djursjukskötare, godkänd hovslagare, godkänd och legitimerad fysioterapeut, sjukgymnast, tandläkare eller sjuksköterska.

Texten är hämtad från Jordbruksverket. Läs mer om djurvårdare här www.jordbruksverket.se.

Bli medlem i RAID

Arbetar du som djursjukskötare, djurvårdare, röntgentekniker, laboratorieassistenter och administrativ personal bör du bli medlem i RAID. Medlemsavgiften för år 2021 är 400 kronor för enskild medlem. 200 kr för studenter/ pensionärer. 600 kronor för enskild stödmedlem. 1000 kronor för företag och kliniker som vill stödja RAID, varav serviceagvift 700 kronor. Swish nr 1232689537 eller Bankgiro nr 5082-4028. Kom ihåg att skriva ditt namn på betalningen i fältet meddelanden.

Bli medlem i RAID

Fyll i formuläret här under och skicka in till oss så tar vi kontakt med dig. Du kommer då även att få medlemstidningen RAID, först på posten och därefter digitalt. Välkommen som medlem.

7 + 7 =